Ongelmia tietoyhteiskunnassa - ei sen laajemmalla kuin omassa koneessani. Jossakin keskustelussa kirjoitin, miten vaikeaa olisi tulla toimeen työssä ilman tietokonetta. Yhtenä päivänä sitten kävi niin, että tulostin lakkasi toimimasta kesken päivän. Ilman mitään varoituksia ja temppuiluja. Hävisi koneelta kesken kaiken - sitä ei löytynyt koko koneelta, mutta kuitenkin oli olemassa, kun yritin asentaa uudelleen.  Siinä sitten tuhrasin ja koetin saada vekotinta toimimaan. Mutta turhaan. Sitten tuli työkaverini, joka taas yritti. Sitten vielä kolmas henkilö ihmetteli moista. Lopulta pyysin vähän viisaamman, sanoisinko " vertaisohjaajan" apuun. Aikansa rassattuaan hän sai koneen toimimaan, sanoi tulostimen ajurissa olleen vikaa.

Toinen vika tuli pikkuhiljaa: nettiin en aina päässyt - yhteys oli vajaa tai jotain sinnepäin. Eräänä päivänä en enää päässyt nettiin lainkaan. Eikun taas soittamaan sille "vertaisohjaajalle". Aikansa näpelöi konetta, resetoi modeemin ja sanoi, että modeemissa on varmaan vika. Soitin vielä KPY:lle, ja sieltä sanottiin linjan toimivan tänne asti, eli modeemin uusinta on edessä. Uuden modeemin sain, ja nyt yhteys toimii. Pankkiin en kyllä saa yhteyttä, mikä lie sille tullut. Meillä on käytössä kultalinkki.

Kaikki ongelmat tulevat yleensä silloin, kun on kiire muutenkin eikä joutaisi niitä ratkomaan. Missähän saisi opastusta tällaisten ongelmatilanteiden varalle - vai onko tyhjää työtä yrittääkään takoa teknistä osaamista kaikkien päähän?