Katselin kotikuntani Varpaisjärven sivuja tehtäväantoa silmalläpitäen. Sivut ovat mielestäni melko selkeät: fontti on helposti luettava ja tarpeeksi suuri eikä taustalla ole kuvioita kuten esim. Karttulan kunnan sivuilla, joita myös katselin.

Läheskään kaikki tieto ei ole ajantasalla, mikä on huono asia. Tiedän, että kunnassa on osa-aikainen atk-henkilö, joka osaltaan päivittää sivuja ja myös joillakin kunnan virkamiehillä on oikeus muokata sivuja. Olen joskus ollut yhteydessä atk-henkilöön oman yhdistyksen tietoja muutettaessa, mutta ongelma on kuulemma siinä, etteivät järjestöt, yritykset jne. ilmoita muutoksista kuntaan, jotta ne voitaisiin laittaa ajan tasalle. Harmittavaa on, että esim. kokousten pöytäkirjat tulevat toisista lautakunnista näkyviin pitkällä viiveellä.

Minusta on hienoa, että moniin yrityksiin, kylätoimikuntiin yms. on linkit ja niillä sitten omat kotisivut. Sivuilla satunnaisesti kävijälle, esim. matkailijalle parasta antia ovat luultavasti hyvät esittelyt esim. matkailukohteista, elämyspalveluista, majoituspaikoista jne. kuvineen. Etusivulla on oma palkkinsa kuntalaiselle, matkailijalle ja yrittäjälle, mikä selkeyttää sivuja ja voi selata helposti haluamiaan asioita.

Kotisivut löytyvät osoitteesta www.varpaisjarvi.fi