Kerron tässä Image Worldin yritysvierailulla Laurin mainitsemasta lehtijutusta, jossa Varpaisjärven sivukylälle on rakennettu nettiyhteys puolalaisen operaattorin avulla.

Jäätyään eläkkeelle Lapinlahden lukion rehtori Eero Ryhänen halusi jatkaa opiskeluaan väitöskirjan teolla. Tähän tarvittiin laajakaistayhteys, mutta sitä ei saatu katvealueelle 7 kilometrin päähän Varpaisjärven kirkonkylältä. Aluksi hänellä oli puhelinmodeemiyhteys, mutta se oli liian hidas. Eero alkoi etsiä tietoa nopeammasta tiedonsaantimahdollisuudesta. Operaattorit anoivat ymmärtää, ettei se kannata, koska maalla tuskin konetta tarvitaan muuhun kuin sähköpostin lukuun.

Tämän vuoden alussa hän sai vinkin saksalaiselta ystävältään kokeilla satelliittiyhteyttä. Satelliittikaistan tarjoajia on tämän vuoden aikana ilmaantunut markkinoille useita, mutta Eero sopi yhteyksistä suoraan puolalaisen operaattorin kanssa. Nyt hänellä on noin 400 kb:n sekunttivauhdilla nakuttava yhteys. Hinta on 23 euroa kuussa, josta 10 euroa menee kotimaiselle operaattorille, loput Puolaan. Hän on Euromarketing-yhtiön ensimmäinen Puolan ulkopuolinen asiakas.  Ennen puolalaista operaattoria hän ehti kokeilla saksalaisen firman välittämää yhteyttä Astra 19.2 E satelliitin kautta, mutta yhteys katkesi operaattorin vaihdettua taivaalla satelliittia. Käytössä oli myös Eutelsatista Open Sky.

Eero kertoo lehtijutussa olleensa umpimetsässä aloittaessaan. Koko satelliittitekniikan käsitteistö oli tuntematon ja kotimaasta tiedonsaanti oli vaikeaa. Mutta nyt hän on tyytyväinen aikuisopiskelija.